Uvjeti korištenja

Opći uvjeti poslovanja i izjava o privatnosti

Informacije o trgovačkom društvu

Jastreb trgovina d.o.o. za trgovinu i usluge
Jablanska 34
10000 Zagreb

Adresa elektroničke pošte:
info@jastrebbike.com

Info telefon:
091/5261858
Cijena poziva i obračunska jedinica za pozive naplaćuje se po cijeni poziva prema naknadama i tarifama telekomunikacijskog operatera korisnika.

Radno vrijeme korisničke podrške je radnim danom od 8:00 do 16:00 sata,  vikendom i blagdanom ne radi.

Službenik za zaštitu osobnih podataka  Danijel Tojagić
Adresa i mjesto rada: Zagreb, Jablanska 34
Službeni e-pretinac: info@jastrebbike.com

Internet web trgovina www.jastrebbike.com je u vlasništvu tvrtke Jastreb trgovina d.o.o., Jablanska 34, 10000 Zagreb, OIB: 52156821699. Opći uvjeti poslovanja vrijede za registrirane i ne registrirane korisnike. Registrirani korisnik i ne registrirani korisnik (u daljnjem tekstu korisnik) može postati svaka osoba koja je potpuno poslovno sposobna i koja prihvaća uvjete poslovanja tvrtke Jastreb trgovina d.o.o..  Pravo Korištenja Internetske stranice osobno je pravo Krajnjeg korisnika, i ne može se ni na koji način prenositi na druge fizičke ili pravne osobe niti je bilo koji  korisnik ovlašten prijavljivati druge fizičke ili pravne osobe. Krajnji korisnik osobno je odgovoran za zaštitu povjerljivosti zaporki, na mjestima gdje one kao takve postoje. Krajnji korisnik je upoznat sa činjenicom da ponekad dolazi do prekida usluga, ili do događaja koji su izvan kontrole tvrtke Jastreb trgovina d.o.o. te prihvaća da tvrtka Jastreb trgovina d.o.o. nije odgovorna za bilo kakav gubitak podataka do kojeg može doći za vrijeme prijenosa informacija na Internetu. Krajnji korisnik se slaže i prihvaća da pristup Internetskim stranicama ponekad može biti u prekidu, privremeno nedostupan ili isključen.Prilikom prve kupnje kupac se treba registrirati i pritom ispuniti sva zahtijevana polja istinitim podacima. Prihvaćanje općih uvjeta poslovanja kupac potvrđuje svojom registracijom čime postaje registrirani korisnik. Korisnik je dužan brinuti se o sigurnosti svoje korisničke lozinke i povremeno ju mijenjati. Tvrtka Jastreb trgovina d.o.o. ne odgovara za slučajeve zlouporabe korisničke lozinke, ali će odmah nakon što korisnik javi o vjerojatnoj zlouporabi odgovarajuće postupiti.  Tvrtka Jastreb trgovina d.o.o. se u potpunosti odriče svake odgovornosti koja na bilo koji način može nastati iz, ili je na bilo koji način vezana za nepravilno korištenje ove web trgovine, za bilo koje radnje korisnika uporabom ili zlouporabom sadržaja ovog web shopa, te za bilo kakvu štetu koja može nastati korisniku ili bilo kojoj trećoj strani u vezi s uporabom ili zlouporabom korištenja sadržaja ovog web shopa.

Tvrtka Jastreb trgovina d.o.o. zadržava pravo u bilo kojem trenutku izmijeniti ili ukinuti bilo koji segment poslovanja, uključujući, i bez ograničenja, sadržaj, vrijeme dostupnosti, kao i opremu potrebnu za pristup ili korištenje stranica. Nadalje, tvrtka Jastreb trgovina d.o.o. može prestati slati bilo koji dio informacija, ili bilo koju vrstu informacija, može promijeniti ili ukinuti bilo koji način prijenosa podataka te može promijeniti brzine prijenosa podataka, kao i bilo koje njihove druge karakteristike.

Tvrtka Jastreb trgovina d.o.o. poručuje Krajnjem korisniku: Ukoliko se s ovdje navedenim uvjetima korištenja i pravilima ne slažete ili ako imate manje od 16 godina, molimo vas da se suzdržite od uporabe ove Internetske stranice.

Tvrtka Jastreb trgovina d.o.o. zadržava pravo u bilo kojem trenutku, i bez prethodne obavijesti, ukoliko to smatra potrebnim, ukinuti ili izmijeniti bilo koji od ovdje navedenih Općih uvjeta poslovanja i korištenja i/ili Izjavu o povjerljivosti podataka. Stoga, savjetuje Krajnje korisnike da s vremena na vrijeme ponovo pročitaju informacije sadržane u Općim uvjetima poslovanja i korištenja i Izjavi o povjerljivosti podataka, a kako bi ostali informirani o takvim promjenama. Nastavak korištenja Internetske stranice i nakon objave na internetu  novih promijenjenih Općih uvjeta poslovanja i korištenja odnosno Izjave o povjerljivosti, podrazumijeva se da Korisnik prihvaća izmjene.

Korisnik ima pravo kupovati artikle na web trgovini www.jastrebbike.com  i koristiti ju u dobroj vjeri i namjeri.

Tvrtka Jastreb trgovina d.o.o. zadržava pravo promjene općih uvjeta poslovanja i korištenja ovog web shopa u bilo kojem trenutku. Promjene stupaju na snagu u trenutku objave, o čemu će korisnik biti obaviješten e-mailom. Smatra se da je pristupanjem stranicama korisnik upoznat s aktualnim pravilima i uvjetima korištenja istih, a prilikom potvrde kupnje to i potvrđuje.

Tvrtka Jastreb trgovina d.o.o. nastoji da informacije o artiklima budu točne i ažurne, ali se ograđuju od mogućih pogrešaka u objavljenim informacijama. Tvrtka Jastreb trgovina d.o.o. ne preuzima odgovornost niti krivnju za bilo kakve pogreške ili propuste u sadržaju na ovom web shopu, kao ni za točnost objavljenih informacija, odnosno nije odgovorna za povremeno nefunkcioniranje stranice ili njenog dijela. Fotografije i prikazi na ovoj stranici i stranicama partnera ne moraju odgovarati proizvodima koji su stvarno dobavljivi. Neke fotografije mogu biti tipske za određeni tip proizvoda. Ukoliko dobavljiv proizvod značajno odstupa od proizvoda traženih karakteristika tvrtka Jastreb trgovina d.o.o. će kupca korisnika obavijestiti i postupiti prema dogovoru.

Pravni sporovi koji mogu nastati, kao posljedica korištenja ovih Internetskih stranica (osim ako posebnim ugovorom nije drugačije navedeno) u nadležnosti su suda u Zagrebu, i rješavaju se u skladu s pozitivnim propisima Republike Hrvatske. Korištenjem ovih Internetskih stranica Krajnji korisnik pristaje da je bilo koji spor ili zahtjev, proizašao iz, ili koji je u vezi s ovim Uvjetima, ili u vezi s njihovim provođenjem, u nadležnosti suda u Zagrebu.

UVJETI KORIŠTENJA USLUGE WEB TRGOVINE jastrebbike.com

Uvjet za korištenje jastrebbike.com web trgovine je uspješna registracija Kupca. U okviru registracije Kupcu će biti ponuđen prihvat ovih Općih uvjeta korištenja, čiji prihvat je preduvjet za korištenje usluga jastrebbike.com web trgovine.

Jastreb trgovina d.o.o. poziva Kupca da pogleda sadržaj Izjave o povjerljivosti.

NARUČIVANJE

Svaki korisnik može kupovati artikle iz ponude tvrtke Jastreb trgovina d.o.o. koji su prikazani na web trgovini www.jastrebbike.com. Kupoprodajni ugovor između Korisnika i tvrtke Jastreb trgovina d.o.o. postaje pravovaljan nakon što Trgovac (Jastreb trgovina d.o.o.) potvrdi kupovinu i nakon Kupčevog primitka naručene pošiljke i vrijedi isključivo za područje RH. Iznimno i za područje Europske Unije.

Tvrtka Jastreb trgovina d.o.o. se obvezuje isporučiti sve naručene, plaćene i potvrđene proizvode koji su u trenutku isporuke dostupni na zalihama. U slučaju nemogućnosti isporuke, tvrtka Jastreb trgovina d.o.o. će kontaktirati korisnika i dogovoriti novi rok isporuke, zamjenski proizvod ili otkazivanje naručenog proizvoda, dok će ostali dostupni proizvodi biti isporučeni. U slučaju nemogućnosti isporuke naručenog i plaćenog proizvoda tvrtka Jastreb trgovina d.o.o. će izvršiti povrat sredstava.

CIJENE

Sve navedene cijene izražene su u Hrvatskim kunama i sadrže obračunatu zakonski propisanu stopu PDV-a. Ponuda i cijene za specijalne akcije vrijede do isteka roka koji je naveden na samoj internet stranici ili do isteka zaliha.

U cijenu nisu uračunati troškovi dostave koji će biti posebno navedeni prilikom naručivanja artikala. Troškovi dostave se ne uvećavaju ukoliko se narudžba isporučuje u nekoliko navrata, ali se mogu uvećati za dodatne troškove koji mogu nastati prilikom dostave, a prema uvjetima dostavne službe koja vrši tu uslugu. Troškovi dostave su besplatni za sve pošiljke čija je vrijednost veća od 300,00 Kn kao i za akcijske artikle s naznačenom besplatnom dostavom.

Ako je narudžba ispod vrijednosti od 300,00 Kn naplaćuje se trošak dostave u iznosu od 40,00 KN i vrijedi za cijeli teritorij Republike Hrvatske. Ako se pošiljka šalje izvan granica RH trošak dostave se dogovara sa Korisnikom prema važećem cjeniku dostavne službe.

JAMSTVO, REKLAMACIJE I SERVIS

Svi proizvodi ponuđeni na web trgovini  tvrtka Jastreb trgovina d.o.o. pokriveni su jamstvom proizvođača. Jamstvene uvjete na proizvode je odredio proizvođač i kao takve ih Tvrtka Jastreb trgovina d.o.o. prenosi korisnicima.

Svi proizvodi su prije predaje dostavnoj službi detaljno pregledani i isporučeni u ispravnom stanju. Ukoliko prilikom preuzimanja korisnik primijeti oštećenja nastala u transportu, dužan je odmah kontaktirati djelatnike tvrtke Jastreb trgovina d.o.o. te prijaviti oštećenje telefonski ili e-mailom. U dogovoru sa Kupcem, on osobno ili Jastreb trgovina d.o.o. podnosi prigovor prijevozničkoj kompaniji odgovornoj za isporuku.

U ostalim slučajevima, reklamacije na naručenu robu rješavaju se u okviru jamstvenog roka i pod uvjetima jamstva za taj proizvod, gdje korisnik kontaktira tvrtku Jastreb trgovina d.o.o.. na način koji je najprikladniji (putem telefona, e-maila, osobno).

Naručena roba se može vratiti, uz 100% povrat sredstava, u roku od 14 dana od zaprimanja pošiljke, u originalnom stanju i pakiranju, uz priložen račun. Troškove povrata snosi kupac.

Dobavljači proizvoda koji se nude na stranici jastrebbike.com osiguravaju servis sukladno zakonskim propisima RH.

Jednostrani raskid ugovora

Samo Kupac koji je sklopio Ugovor na daljinu na gore opisani način ima pravo, ne navodeći razloge za to, jednostrano raskinuti ugovor u roku od 14 dana. Rok od 14 dana započinje teći od dana kada je Kupcu ili trećoj osobi određenoj od strane Kupca, a koja nije prijevoznik/dostavljač, roba koja čini predmet ugovora predana u posjed. Ako je jednom narudžbom Kupac naručio više komada robe koji trebaju biti isporučeni odvojeno, odnosno ako je riječ o robi koja se dostavlja u više komada ili više pošiljki, rok započinje teći od dana kada je predan u posjed zadnji komad ili zadnja pošiljka robe.

Ako Prodavatelj ne obavijesti Kupca o ovom pravu pravo Kupca na jednostrani raskid ugovora prestaje u roku 12 mjeseci od isteka roka za raskid (rok od 12 mjeseci počinje teći nakon isteka roka od 14 dana koji je predviđen za redovni raskid u slučaju uredne obaviještenosti). Ako je pak obavijest o pravu na jednostrani raskid dostavljena u roku od 12 mjeseci, pravo na jednostrani raskid prestaje po isteku roka od 14 dana od dana kada Kupac primi tu obavijest.

Kupac je dužan prije isteka roka za jednostrani raskid obavijestiti Prodavatelja o svojoj odluci da raskine ugovor i to putem Obrasca za jednostrani raskid ugovora koji je dostupan ovdje i koji se može elektronički ispuniti i poslati na mail adresu: info@jastrebbike.com. Potvrdu primitka obavijesti o jednostranom raskidu ugovora, Prodavatelj će dostaviti, bez odgađanja, elektroničkom poštom.

Ako jednostrano raskinete ovaj Ugovor, izvršit ćemo povrat novca koji smo od Vas primili, uključujući i troškove dostave, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada smo zaprimili Vašu odluku o jednostranom raskidu ugovora i zaprimili povrat proizvoda na koji se odnosi raskid ugovora. Troškove povrata robe snosi Kupac. Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji ste Vi izvršili uplatu odnosno uplatom na navedni IBAN od strane Kupca. Povrat novca možemo izvršiti tek nakon što nam roba bude vraćena ili nakon što nam dostavite dokaz da ste nam robu poslali nazad. Robu ste nam dužni vratiti odmah, a najkasnije u roku 14 dana od dana kada ste nam uputili Vašu odluku o jednostranom raskidu. Robu vratite poštom na dokaziv način na adresu Jastreb trgovina d.o.o., 10000 Zagreb, Jablanska 34, s naznakom JEDNOSTRANI RASKID. Smatra se da ste izvršili svoju obvezu na vrijeme ako prije isteka naprijed navedenog roka pošaljete na dokaziv način (preporučeno sa pošiljkom) robu osobno nama na navednu adresu tvrtke. Odgovorni ste za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe. Ukoliko je proizvod vraćen neispravan, s većim oštećenjima ili bez dijelova i dokumentacije, te ukoliko se isti ne dostave u naknadnom roku od 8 dana smatra se da Kupac nije ispunio svoju obvezu povrata robe, te Prodavatelj nije dužan izvršiti povrat uplaćenih sredstava.

Kupac nema pravo na jednostrani raskid ugovora ako je:

 • ugovor o uslugama Prodavatelj u potpunosti ispunio, a ispunjenje je započelo uz izričit prethodni pristanak Kupca, te uz njegovu potvrdu da je upoznat s činjenicom da će izgubiti pravo na jednostrani raskid ugovora iz ovoga odsjeka ako usluga bude u potpunosti ispunjena;

 • predmet ugovora roba ili usluga čija je cijena ovisna o promjenama na financijskom tržištu koje su izvan utjecaja Prodavatelja, a koje se mogu pojaviti za vrijeme trajanja prava Kupca na jednostrani raskid ugovora;

 • predmet ugovora roba koja je izrađena po specifikaciji Kupca ili koja je jasno prilagođena Kupca;

 • predmet ugovora lako pokvarljiva roba ili roba kojoj brzo istječe rok uporabe;

 • predmet ugovora zapečaćena roba koja zbog zdravstvenih ili higijenskih razloga nije pogodna za vraćanje, ako je bila otpečaćena nakon dostave;

 • predmet ugovora roba koja je zbog svoje prirode nakon dostave nerazdvojivo pomiješana s drugim stvarima;

 • predmet ugovora isporuka alkoholnih pića čija je cijena ugovorena u trenutku sklapanja ugovora, a dostava može uslijediti tek nakon 30 dana, ako je cijena ovisna o promjenama na tržištu koje su izvan utjecaja trgovca;

 • Kupca posebno zahtijevao posjet Prodavatelja radi obavljanja hitnih popravaka ili poslova

  • održavanja, s time da ako prilikom takvog posjeta, uz one usluge koje je Kupac izrijekom zahtijevao, Prodavatelj pruži i neke druge usluge, odnosno isporuči i neku drugu robu osim one koja je nužna za obavljanje hitnih popravaka ili poslova održavanja, Prodavatelj ima pravo na jednostrani raskid ugovora u vezi s tim dodatnim uslugama ili robom;

  • predmet ugovora isporuka zapečaćenih audiosnimaka ili videosnimaka, odnosno računalnih programa, koji su otpečaćeni nakon isporuke;

  • predmet ugovora isporuka novina, periodičnog tiska ili magazina, s iznimkom pretplatničkih ugovora za takve publikacije;

  • ugovor sklopljen na javnoj dražbi;

  • predmet ugovora pružanje usluge smještaja koji nije namijenjen stanovanju, pružanje usluge prijevoza robe, usluge najma vozila, usluge isporuke hrane i pića ili usluga vezanih uz slobodno vrijeme, ako je ugovoreno da usluga bude pružena određenog datuma ili u određenom razdoblju;

  • predmet ugovora isporuka digitalnog sadržaja koji nije isporučen na tjelesnom mediju ako je ispunjenje ugovora započelo uz izričit prethodni pristanak Kupca te uz njegovu potvrdu da je upoznat s činjenicom da će time izgubiti pravo na jednostrani raskid ugovora;

    Ako je ambalaža oštećena nemojte preuzimati proizvod, nego dostavljaču skrenite pažnju na oštećenje ambalaže i zatražite da proizvod vrati Jastreb trgovina d.o.o.. AKO KUPAC NE REKLAMIRA OŠTEĆENJE AMBALAŽE DOSTAVLJAČU U TRENUTKU PREUZIMANJA PROIZVODA, SMATRA SE DA JE PREUZEO PROIZVOD S NEOŠTEĆENOM AMBALAŽOM.

   Sve informacije o povratu robe/proizvoda i novca Kupac može dobiti na telefon +385 91 526 1858.

   Odgovornost za materijalne nedostatke/Reklamacija

   Prodavatelj odgovara za materijalne nedostatke stvari koje prodaje na svojim stranicama sukladno pozitivnim propisima Republike Hrvatske, posebice Zakonu o obveznim odnosima.

   Naručeni proizvodi pakirani su na način da se uobičajenom manipulacijom u transportu/dostavi ne oštete. U slučaju da je pošiljka oštećena u transportu, takva su oštećenja vidljiva pri preuzimanju pošiljke, te u tom slučaju sugeriramo da pošiljku Kupac ne preuzima. Molimo Kupce da nas kontaktirate kako bismo u što kraćem roku provjerili stanje pošiljke i poslali novu.
   Pri primitku robe provjera ispravnosti narudžbe ovisi o kupcu, te je Kupac dužan da usporedi primljene artikle s računom, ukoliko nešto nedostaje dužan je odmah uputiti pisani prigovor/reklamaciju jer se naknadne reklamacije neće uvažavati.
   U slučaju vidljivog nedostatka proizvoda kod preuzimanja pošiljke, Kupac nije dužan dopremljeni proizvod preuzeti, može odbiti primitak,  te ne snosi troškove dostave takvog proizvoda. Smatra se da proizvodi koji su uredno zaprimljeni od strane Kupca nisu imali vidljivi nedostatak. Kupac ima pravo na reklamaciju u odnosu na materijalne nedostatke u rokovima i zbog razloga propisanih odredbama Zakona o obveznim o rokovima. Kupac može pisani prigovor odnosno reklamaciju javiti na tel.br. 091 526 1858 ili na e-mail info@jastrebbike.com ili pisanim putem na adresu: Jastreb trgovina d.o.o., Jablanska 34, 10000 Zagreb sa naznakom Reklamacija.

   Radi što bržeg utvrđivanja konkretne narudžbe na koju Kupac ima prigovor, u prigovoru se mole Kupci da navedu broj narudžbe, broj računa ili svoje korisničko ime.

   Kupac ima pravo na opravdani prigovor i na povrat robe u sljedećim slučajevima:

   • isporuka robe koja nije naručena

   • isporuka robe kojoj je istekao rok trajanja

   • isporuka robe koja ima grešku ili oštećenja koja nisu nastala u transportu

   Ukoliko proizvod ima skriveni nedostatak (onaj nedostatak koji se nije mogao otkriti uobičajenim pregledom prilikom preuzimanja stvari) što Kupac utvrdi po otvaranju proizvoda – Kupac ima pravo na jednostrani raskid ugovora i povrat novca, zamjenu proizvoda, uklanjanje nedostatka ili sniženje cijene.

   Prodavatelj će inače smatrati reklamaciju valjanom ako pregledom proizvoda utvrdi da odgovara uvjetima za reklamaciju sukladno Zakonu o obveznim odnosima i Zakonu o zaštiti potrošača. U tom slučaju će u roku od 15 dana od primitka valjane reklamacije zamijeniti proizvod ili vratiti cjelokupan plaćeni iznos uz raskid ugovora. Ukoliko, pak, ustanovi da reklamacija nije pravovaljana, tj. ukoliko reklamaciju odbije, o istome će obavijestiti Kupca u roku od 15 dana od dana primitka reklamacije.

   Prodavatelj će prihvatiti povrat oštećene, nesipravne ili pogrešno isporučene robe o svom trošku, ako se utvrdi da je prigovor opravdan te da Kupac nije utjecao na ispravnost, oštećenje ili bilo kakav nedostatak robe.
   U slučaju opravdane reklamacije, trošak zamjene s novim proizvodom u cijelosti snosi Prodavatelj.

   Kako bi što prije obradili Vaš reklamacijski zahtjev molimo Vas da nam pošaljete potrebne dokumente za pokretanje reklamacijskog postupka, i to:

   Kod reklamacije okvira ili dijela bicikla potrebno je sljedeće:

   • Kopija računa bicikla

   • Kopija jamstvene knjižice bicikla

   • Fotografije cijelog bicikla

   • Fotografije oštećenja zbog kojeg se reklamira okvir ili dio (iz više kutova)

   • Fotografije serijskog broja bicikla (nalazi se ispod osovine pogona)

   Kod reklamacije pojedinog artikla, opreme ili odjeće potrebno je sljedeće:

   • Račun artikla

   • Fotografije cijelog oštećenog artikla

   • Fotografije detalja oštećenja (iz više kutova)

   • Fotografije serijskog broja artikla (ako postoji)

   Fotografije moraju jasno prikazivati reklamirani artikl.
   U slučaju reklamacije okvira bicikla potrebno je poslikati cijeli bicikl, jasno vidljiv serijski broj koji se nalazi ispod osovine pogona i oštećenje na okviru (iz više kutova) zbog kojeg se pokreće reklamacija. Molimo Vas da fotografije budu jasno vidljive i ne veće od 1MB po fotografiji.
   U slučaju reklamacije pojedinog artikla, opreme ili odjeće potrebno je poslikati cijeli oštećeni artikl, jasno vidljiv detalj oštećenja (iz više kutova) i serijski broj artikla (ako postoji)

   Platforma za online rješavanje sporova

   Posebnom regulativom Europske unije, od 15. 2. 2016. diljem cijele EU sporove vezane uz online kupnju je moguće riješiti putem platforme kojoj možete pristupiti ovdje. To znači da ukoliko naiđete na problem tijekom online kupnje unutar EU (neispravan proizvod, nemogućnost zamjene proizvoda itd.) svoj prigovor možete podnijeti na gornjem linku. Platformu mogu koristiti i potrošači i trgovci, a prigovor je moguće podnijeti na bilo kojem od 23 službena jezika EU.

   Izjava o privatnosti i sigurnosti podataka

   Ova pravila određuju i reguliraju kako Prodavatelj koristi, te štiti sve informacije koje kupci istome dostavljaju kada koriste web stranicu www.jastrebbike.com .
   Osobni podatak je svaka informacija koja se odnosi na određenu fizičku osobu ili fizičku osobu koja se može odrediti. Konkretno, osobnim podacima smatraju se svi podaci kojima se utvrđuje identitet kupca (primjerice ime i prezime, e-mail adresa, adresa stanovanja i sl.).
   Obrada osobnih podataka je svaka radnja ili skup radnji izvršenih na osobnim podacima, bilo automatskim sredstvima ili ne, kao što je prikupljanje, snimanje, organiziranje, spremanje, prilagodba ili izmjena, povlačenje, uvid, korištenje, otkrivanje putem prijenosa, objavljivanje ili na drugi način učinjenih dostupnim, svrstavanje ili kombiniranje, blokiranje, brisanje ili uništavanje, te provedba logičkih, matematičkih i drugih operacija s tim podacima.

   Davanje osobnih podataka je odluka Kupca odnosno Korisnika. Ako Kupac odnosno Korisnik ne pruži tražene obavezne informacije za određenu aktivnost koja ih zahtijeva, neće mu biti dopušteno uključivanje u takvu aktivnost, jer bez tih podataka aktivnost neće biti tehnički provediva.
   Registracijom na internet stranici www.jastrebbike.com, kupnjom kao gost ili pristupanjem samoj stranici kupac daje suglasnost da Prodavatelj obrađuje njegove osobne podatke navedene u registracijskoj formi, te podatke o narudžbama, kao i podatke dostupne u procesu plaćanja usluge i dr. podatke. Isti podaci koriste se u svrhu sklapanja ugovora, te u svrhu upoznavanja prodavatelja s kupovnim navikama kupaca, kao i u informativne svrhe, te svrhe promidžbe usluga i proizvoda prodavatelja. Prodavatelj se obvezuje čuvati privatnost osobnih podataka svih  Kupaca, te će s istima postupati u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka, odnosno drugim primjenjivim propisima. Sve gore navedene osobne podatke Prodavatelj ne smije neovlašteno upotrebljavati niti učiniti dostupnim trećim osobama, osim u slučajevima kada to poseban zakon dozvoljava ili je pak potrebno u svrhu realizacije ugovornih obveza. Svi djelatnici Prodavatelja i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

   U slučaju promjene bilo kojeg od osobnih podataka (npr. mjesto stanovanja, adresa dostave) koji se evidentiraju prilikom registracije, kupac je dužan o promjeni obavijestiti prodavatelja na mail adresu info@jastrebbike.com. U slučaju da Kupac ne želi da prodavatelj više na bilo koji način obrađuje podatke istoga, te zahtijeva brisanje podataka o istome, mora to prodavatelju javiti, i to putem e-mail poruke na e-mail adresu  info@jastrebbike.com.

   Prihvačanjem ovih općih uvjeta poslovanja i izjave o privatnosti te davanjem svojih osobnih podataka dajete dopuštenje da vas Jastreb trgovina d.o.o. kontaktira u slučaju potrebe na email ili broj telefona koji ste ustupili.

  • U koju svrhu jastrebbike.com prikuplja i obrađuje osobne podatke?
   Jastreb trgovina d.o.o. prikuplja i obrađuje osobne podatke Kupca web trgovine jastrebbike.com u svrhu provođenja sigurne provjere autentičnosti Kupaca koji pristupaju web trgovini jastrebbike.com, realizacije ugovora o kupnji robe ili usluga, dostave robe Kupcu, komunikacije s Kupcem, eventualnih pravnih postupaka vezanih uz realizaciju ugovora, te dijelom primjenjujemo i automatizirane procese za obradu kako bismo stalno unaprjeđivali svoje procese u interesu Kupaca.Jastreb trgovina d.o.o. prikuplja i obrađuje osobne podatke Korisnika primatelja obavijesti o proizvodima i akcijama u svrhu slanja obavijesti, poziva na sudjelovanje u nagradnim natječajima putem e-maila, društvenih mreža ili drugih komunikacijskih kanala na koje ste se prethodno prijavili, eventualnih pravnih postupaka vezanih uz realizaciju ugovora, radi stvaranja korisničkog profila s ciljem individualnog primanja obavijesti, istraživanja tržišta te poboljšanja efikasnosti i kvalitete naših usluga.Ne prikupljamo podatke o djeci. Uvjerimo li se kako su takvi podaci preneseni nama bez pristanka roditelja ili skrbnika djece mlađe od 16 godina, uklonit ćemo ih bez odgađanja. Maloljetnici mlađi od 16 godina ne smiju koristiti jastrebbike.com web trgovinu. Niti jedan dio jastrebbike.com web trgovine nije dizajniran na način da privuče bilo koga tko je mlađi od 16 godina.Koja je pravna osnova obrade osobnih podataka?

   Kupac unosom svojih osobnih podataka te potvrdom (klikom) o prihvaćanju Općih uvjeta poslovanja i ove Izjave o privatnosti sklapa ugovorni odnos koji je temelj za kupnju proizvoda i usluga po izboru kupca na jastrebbike.com web trgovini, a koji je sadržan u Općim uvjetima poslovanja te je stoga obrada tih osobnih podataka zakonita jer se poduzimaju radnje na zahtjev Kupca radi realizacije kupnje proizvoda i usluga po narudžbi Kupca.

   Korisnik koji se prijavljuje za primanje obavijesti o proizvodima i akcijama unosom svojih podataka na jastrebbike.com web trgovini te dvostrukom potvrdom ispravnosti mail adrese, daje privolu za obradu svojih osobnih podataka. Privolu Korisnik može povući u svakom trenutku obaviješću na mail adresu službenika za zaštitu osobnih podataka info@jastrebbike.com .                                                                                                                               jastrebbike.com neće dijeliti osobne podatke Kupca odnosno Korisnika s drugim stranama osim u slučajevima navedenim u slijedećoj točki i u situaciji kada to pozitivni propisi RH zahtijevaju.
   jastrebbike.com će kada to zahtijeva realizacija ugovora za kupnju proizvoda ili usluga po narudžbi Kupca podijeliti osobne podatke Kupca s:

   1. Pružateljima usluga distribucije robe s kojima ima trajni ugovor te u tu svrhu za ispunjavanje narudžbi, isporuku paketa, slanje zemaljske pošte i e-mail pošte. Pružatelj usluga distribucije može od Kupca zatražiti na uvid njegovu osobnu iskaznicu u trenutku isporuke paketa prilikom osobnog preuzimanja robe, a sve u svrhu realizacije usluge isporuke paketa i evidencije o tome tko je preuzeo paket. Ako Kupac odbije dati ove podatke, paket mu neće biti uručen.

   2. Pružateljima usluga ovlaštenog servisa u slučaju da Kupac podnese prigovor, reklamira proizvod te je potreban pregled proizvoda ili zatraži uslugu servisiranja proizvoda koji je kupio a sve u svrhu realizacije usluge popravka, servisiranja ili pregleda proizvoda od strane ovlaštenog servisa.

   Razdoblje u kojem će osobni podaci biti pohranjeni

   Jastreb trgovina d.o.o.  pohranjuje osobne podatke registriranih Kupaca web trgovine jastrebbike.com na razdoblje dok se ostvaruje svrha obrade, a to je razdoblje do trenutka do kada je aktivna registracija i dok kad pozitivni propisi i zakoni RH zahtijevaju prikup i čuvanje podataka vezanih uz račune.

   Pristup i ispravak osobnim podacima

   Kupac i Korisnik u svakom trenutku ima mogućnost pristupa svojim osobnim podacima po registraciji na stranici te pristupom na „Moj profil“ gdje Kupac može revidirati svoje osobne podatke koje je podijelio s jastrebbike.com. Kupac i Korisnik može zatražiti i dobiti od jastrebbike.com cjelovitu informaciju o osobnim podacima koji su pohranjeni, kao i ispravak istih slanjem e-mail poruke na mail adresu službenika za zaštitu osobnih podataka: info@jastrebbike.com.

   Brisanje osobnih podataka (pravo na zaborav)

   Kupac i Korisnik ima pravo u bilo kojem trenutku zatražiti brisanje osobnih podataka (pravo na zaborav). Kupac to može učiniti zahtjevom na mail adresu službenika za zaštitu osobnih podataka info@jastrebbike.com  i podaci će biti izbrisani bez odgađanja. Korisnik ima mogućnost podnošenja zahtjeva za brisanje u svakoj obavijesti koju primi od jastrebbike.com putem maila odnosno može poslati e-mail poruku na mail adresu službenika za zaštitu osobnih podataka jastrebbike.com u kojoj navodi da se njegovi osobni podaci izbrišu.

   Pravo na prigovor

   Ako unatoč svim poduzetim mjerama za zaštitu osobnih podataka smatrate da imate osnove za prigovor, javite se na mail adresu službenika za zaštitu osobnih podataka info@jastrebbike.com. Naravno imate pravo na prijavu nadzornom tijelu Agencija za zaštitu osobnih podataka.

   Sigurnosne mjere zaštite osobnih podataka

   Prikupljeni podaci su u elektroničkom obliku i zaštićeni SSL certifikatom koji enkriptira podatke i tako osigurava da se komunikacija između računala Kupca odnosno Korisnika i jastrebbike.com odvija sigurnim protokolom.  Zaštitu podataka jastrebbike.com uzima ozbiljno i poduzima razne mjere opreza kako bi osobni podaci bili zaštićeni. Nažalost, niti jedan prijenos podataka preko Interneta, ili bilo koje bežične mreže ne može biti 100% siguran. Kao posljedica toga, iako jastrebbike.com provodi razumne zaštitne mjere za zaštitu podataka ne može jamčiti zaštitu bilo koje informacije prenesene na ili s jastrebbike.com te nije odgovoran za radnje bilo koje treće strane koja takve informacije primi. jastrebbike.com se može odlučiti na pohranu osobnih podataka kod pružatelja usluga unutar EU a samo izvanredno izvan EU. To će učiniti samo ako za tu zemlju postoji odluka Europske komisije o primjerenosti i ako je ugovoreno jamstvo te pridržavanje obvezujućih propisa o zaštiti osobnih podataka.

   Izmjena Izjave o privatnosti

   Ovu Izjavu o privatnosti, jastrebbike.com može izmijeniti u bilo kojem trenutku objavljivanjem izmijenjenog teksta Izjave o privatnosti na jastrebbike.com. Zato jastrebbike.com poziva Kupce i Korisnike da povremeno pregledaju ovu Izjavu o privatnosti na kojoj će biti označene nove izmjene, ako ih je u prethodnom periodu bilo. Ukoliko se Kupac ili Korisnik ne slaže s ovom Izjavom o privatnosti, upućujemo Kupca i Korisnika da napusti te ne pristupa i ne koristi web trgovinu jastrebbike.com.     Izmjena izjave o privatnosti stupa na snagu odmah nakon objave na Internetskoj stranici jastrebbike.com.  Nastavak uporabe web trgovine jastrebbike.com od strane Kupca i Korisnika nakon stupanja na snagu izmjena, podrazumijeva da Kupac i Korisnik potvrđuje i prihvaća izmijenjenu Izjavu o privatnosti. 

   www.jastrebbike.com  (naznaka web stranice)  koristi „cookie“ programe kao identifikator sesije, odnosno „cookie“ sadrži tzv. ‘session id’, kako bi se osiguralo da tijekom trajanja sesije webshop prepoznaje i pamti kupčev preglednik (browser), a samim time i kupca, te na taj način omogući kupnju.

   Kako bi posjet ovoj internetskoj stranici bio što ugodniji, funkcionalniji i praktičniji, ova internet stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija, takozvanih cookies (kolačići). Oni služe da bi web stranica radila optimalno i kako bi se poboljšalo vaše iskustvo pregledavanja i korištenja. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne.

   Što je cookies (kolačić)?

   Kolačić je dio informacija spremljenih na vaše računalo, mobitel ili tablet, koje mogu biti dostavljene neposredno od strane web stranice koju posjetite (kolačići od prve strane) ili u suradnji i za potrebe web stranice od treće strane (kolačići treće strane). Kolačići u pravilu spremaju vaše postavke, postavke za web stranicu i sl. Nakon što opet otvorite web stranicu, vaš internetski preglednik šalje natrag kolačiće koji pripadaju ovoj web stranici. To omogućuje stranici da prikaže informacije prilagođene vašim potrebama. Kolačići mogu imati širok raspon informacija, uključujući i dio osobnih informacija. Takve informacije mogu biti spremljene jedino ako vi to omogućite. Sama web stranica ne može dobiti pristup informacijama koje im niste dali te ne mogu pristupiti niti jednoj drugoj datoteci na vašem računalu.

   Kako ih onemogućiti?

   Želite li onemogućiti spremanje kolačića na svoje računalo, možete to učiniti. Sam čin blokiranja mogao bi imati negativan učinak na korištenje web stranice. Kako bi isključili kolačiće, potrebno je namjestiti postavke i konfiguracije vašeg internetskog preglednika. U izborniku preglednika odaberite pomoć i informacije o kolačićima te slijedite upute.

   Što su privremeni kolačići?

   Privremeni kolačići ili kolačići sesije uklanjaju se s računala po zatvaranju internet preglednika. Pomoću njih web-mjesta pohranjuju privremene podatke.

   Što su stalni kolačići?

   Stalni ili spremljeni kolačići ostaju na računalu nakon zatvaranja programa internet preglednika. Pomoću njih web-mjesta pohranjuju podatke, kao što su ime za prijavu i lozinka, tako da se ne morate prijavljivati prilikom svakog posjeta određenom mjestu.

DOSTAVA

Dostava naručenih i plaćenih proizvoda odvija se putem dostavne službe a u roku 5 radnih dana (ne računajući subote i nedjelje). Dostava se vrši na području Republike Hrvatske, iznimno unutar EU, a u tom slučaju vrijeme dostave je nešto dulje. Dostava je besplatna za narudžbe iznad 300,00Kn ili za akcijske proizvode kada je to naglašeno u opisu proizvoda. Dostava za iznos narudžbe ispod 300,00 KN iznosi 40,00 Kn I vrijedi za cijelu RH.

Prilikom preuzimanja korisnik je dužan identificirati se djelatniku dostavne službe, provjeriti eventualna oštećenja na pošiljci, te u slučaju ispravnosti pošiljke potpisati dostavnicu čime potvrđuje primitak pošiljke. U slučaju oštećena pošiljke, korisnik je dužan odmah reklamirati pošiljku djelatniku dostavne službe. Tvrtka Jastreb trgovina d.o.o. odriče se bilo kakve odgovornosti za oštećenja koja mogu nastati od trenutka uručenja pošiljke dostavnoj službi do trenutka isporuke korisniku.

NAČINI PLAĆANJA

Naručene proizvode korisnik može platiti putem transakcijskog računa (opća uplatnica ili internet bankarstvo) ili pouzećem.

Ukoliko korisnik odabere plaćanje transakcijskim računom, na njegovu e-mail adresu bit će poslana potvrda narudžbe te podaci potrebni pri uplati.Naručeni proizvodi se dostavljaju korisniku po verificiranju uplate a u skladu s uvjetima dostave.

Ukoliko korisnik odabere opciju plaćanja pouzećem, na njegovu email adresu biti će poslana ponuda po kojoj će morati izvršiti uplatu djelatniku dostavne službe pri isporuci.

KOMUNIKACIJA

Na korisnikovu e-mail adresu automatski se šalju različite poruke nakon obavljenih aktivnosti (potvrda o registraciji, potvrda narudžbe, obavijest o isporuci ili otkazivanju narudžbe). Dužnost je korisnika dati ispravne podatke o važećoj e-mail adresi.

KONTAKT

Sve primjedbe ili prijedloge vezane uz web shop jastrebbike.com svaki korisnik slobodno može poslati koristeći neki od ponuđenih kontakata: Jastreb trgovina d.o.o., Jablanska 34, 10000 Zagreb. info@jastrebbike.com . 091/526-1858

Odgovori

Mi koristimo kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva na našoj web stranici. Pregledavanjem ove web stranice prihvaćate našu upotrebu kolačića.

Košarica

close